Založ si blog

prehliadaný odkaz . . . .

….ak v letectve nastane akákoľvek „udalosť“, vždy musí dôjsť k jej dôkladnému a nezávislému vyšetreniu. Okrem iného preto, že každá „udalosť“ v sebe nesie istý odkaz, z ktorého sa treba natrvalo poučiť. Zopakovanie tej istej chyby by totiž predstavovalo ten najvyšší stupeň neúcty voči obetiam, i pozostalým.

…s korupčnými kauzami siahajúcimi na tie najvyššie miesta je naša spoločnosť konfrontovaná pravidelne. Dôsledkom každej prevalenej kauzy je stav, kedy sú hlavní aktéri niekoľko dní premetom irónie a satiry zo strany obyvateľstva, prípadne predmetom „zásadných“ vyjadrení popredných politikov a sľubov vyšetrovateľov o objektívnom prešetrení potenciálnych podozrení. Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, aký odkaz nám tu všetky tie kauzy zanechali?…..

Iste si ešte spomínate na fotenie a iné kreatívne spôsoby označovania hlasovacích lístkov pri voľbe generálneho prokurátora. Iste si spomínate na stretnutia Richarda Sulíka (vtedy predsedu NR SR) s pánom Kočnerom, či na svojský spôsob „neangažovania“ sa bývalej hlavy štátu do obsadzovania tohto postu. A možno niektorí z Vás zachytili i rozsudok Ústavného súdu, ktorý jednoznačne konštatoval porušenie práv nevymenovaného kandidáta nečinnosťou Prezidenta.

…ale napriek všetkému je tou najväčšou absurditou na celej veci fakt, že súčasný generálny prokurátor vzišiel z voľby, v ktorej za neho s vysokou pravdepodobnosťou (nakoľko voľby sú tajné) hlasovali i poslanci Jánoš, či Paška.  A toto je ten odkaz! Kto to kedy videl, aby si myši volili kocúra, ktorý ich má naháňať?….

A tak sa pýtam. Nebolo by načim zmeniť procedúru voľby generálneho prokurátora tak, aby o obsadení tohto významného postu nerozhodovali priamo aktéri najväčších káuz? Možno by sa konečne raz podarilo niektoré kauzy objektívne vyšetriť….

Najvyšší čas na zodpovednosť

23.10.2022

Asi najviac tabuizovaným pojmom vo svete vrcholového športu sú „steroidy“. Sú synonymom nečestnosti, závislosti, vzostupov a pádov, synonymom kariérneho a často i fyzického konca športovca. Na druhú šancu poväčšine nie je nárok. Začiatkom milénia fungovalo na stereoidoch lacných peňazí aj hospodárstvo USA. Obyvatelia, ale i vláda, si rýchlo zvykali na blahobyt, [...]

obyčajná buzerácia. .. .

03.12.2015

O piešťanskej zrúcanine Centroom som už písal dvakrát. Prvý krát som sa zamýšľal nad tým, koho zo vzniknutej situácie viniť. Druhý krát som sa snažil charakterizovať aktuálnu úroveň „solidarity“ štátu s poškodenými. Tretia časť mala predstavovať môj osobný návrh systémového riešenia obdobných stavebno-technických zlyhaní. Dnes mi však v televíznych [...]

. . . majú smolu!

06.11.2015

O príbehu obyvateľov piešťanskej novostavby Centroom ste už iste počuli. Pred približne mesiacom sa zo štyroch desiatok rodín, ktoré si obstarali bývanie v obytnom komplexe Centroom stali takpovediac bezdomovcami, mnohí s doživotným bremenom dlhu na krku. Vo svojom predošlom blogu som sa zamýšľal nad tým, koho zo vzniknutej situácie viniť. Dnes sa pokúsim zamyslieť nad [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 39015x
Priemerná čítanosť článkov: 7803x

Autor blogu